diumenge, 24 de març del 2013

Compitalia LATINE

Un any més hem presentat els nostres treballs als Compitalia, en la seua XIVª edició, com a activitat paral·lela al XVII Festival de Teatre Grecollatí de Sagunt.

Vam començar a participar el curs 2004-2005, i d'aleshores és per a nosaltres, alumnat i professorat una magnífica ocasió per a treballar d'una manera diferent i més creativa sobre el món clàssic, involucrant no només als que estudien les nostres matèries, sino també a d'altres que senten un cert interés.
Com molts sabeu, hi ha tres modalitats: FIDIAS, creació d'un còmic amb argument clàssic, on hem presentat un treball realitzat per dos alumnes de quart; PAUSANIAS, text periodístic de tema clàssic, modalitat en que acostumem a presentar més treball, enguany una vintena, i que representa una oportunitat perquè l'alumnat puga aprofundir en una qüestió del seu interés i demostrar la seua capacitat de creació literària; TALIA, dramatització breu, també de tema clàssic, que ha donat lloc a que es formarà un grupet de teatre, més o menys estable, al nostre centre, DuraLexSedLex. 
Els cursos anteriors vam treballar personatges històrics en les nostres obres, que podeu consultar en les respectives wikis del grup: "Procés a Juli Cèsar. Anatomia d'un homicidi" i "El somni d'Hipàtia".
En aquesta ocasió hem treballat sobre el mite de Píram i Tisbe, en to de comèdia i amb música en viu. Però la novetat principal en el muntatge que hem preparat aquest curs ha estat usar la llengua llatina com a vehicle de comunicació, ja que una part de l'obra, concretament la dramatització del mite.
Si voleu conenèixer més detalls del muntatge "Pyramus & Thisbe" visiteu la nostra wiki:

dijous, 21 de març del 2013

III Olimpíada d'Humanitats de la UJI

El passat 1 de març, cinc alumnes del nostre centre, juntament amb una altra trentena van participar en aquesta edició de l'Olimpíada per a alumnes de 2n de Batxillerat de la opció humanística. La prova constava d'una sèrie de bateries de preguntes sobre Llengua i Literatura en Castellà i Valencià, Llengua Estrangera, Filosofia, Llatí, Grec i Literatura Universal. 
Per a tots ells va ser una experència molt interessant, posant a prova els seus coneixements. 
Ací podeu consultar el nom dels alumnes guanyadors, enhorabona a tots ells, en especial a la primera classificada, alumna d'un ex professor del nostre centre, ara a l'IES Ribalta de Castelló.

dissabte, 2 de març del 2013

Iter nostrum Tarraconense!

Amb una mica de retard pengem la crònica de la nostra última eixida extraescolar:

Del 21 al 23 de gener vam realitzar la nostra IX Estada al Camp d'Aprenentatge de Tarragona, una de les activitats més emblemàtiques en que anualment participem. Un grup de 20 alumnes de 4ESO del nostre centre, acompanyats pels professors Francisco Domínguez i Mariló Limo, han compartit 3 dies de treball i emocions amb un grup de 12 alumnes de l'IES La Moreria de Mislata, acompanyats pel seu professor Esteban Bérchez. De la mà del professorat del Camp, han descobert els tresors de la ciutat romana de Tarraco.

El suplement "Jove i Menut" del diari castellonenc Mediterráneo s'ha fet ressó de la nostra estada, destacant la metodologia activa amb la que el nostre alumnat ha treballat i l'alt grau d'aprofitament per a la formació que ha suposat.


De nou moltes gràcies al professorat del Camp que cada any ens acull amb la mateixa atenció!