dijous, 26 d’abril del 2012

Ad Ludos Saguntinos MMXII adiimus!

Dimarts vam acudir a la cita anual amb el teatre i la cultura clàssica que organitzen els companys de Prosopon i Ludere et Discere, animats per la perspectiva d'una jornada plena d'activitats interessants, per la il·lusió de recollir els premis que alguns dels nostres alumnes havien guanyat i per un cel esplèndid (que no sempre tenim assegurat).
Només arribar vam participar en un Taller sobre els Hoplites Grecs, impartit pel retrobat Ivan Dragoev, que en saps molt de filosofia i estratègies; i mitjançant una dialèctica provocadora va despertar els esperits dels nostres estudiants, que a banda de conèixer el funcionament de les falanges gregues, van reflexionar sobre les formes de govern, el poder, l'autoritat, i més.
A continuació, vam pujar al teatre romà per assistir a la representació de la tragèdia "Las Troyanas", que va aconseguir emocionar el jove públic assistent. 
La pausa per dinar ens va permetre als professors retrobar companys que no veiem habitualment i compartir totes les inquietuts que en els últims temps ens acompanyen. Però també els alumnes van retrobar companys d'altres centres, amb que havien conviscut en la seua estada al Camp d'Aprenentatge de Tarragona, on ja sabem que floreixen amistats de les bones ;) 
Ja per la vesprada, de mans de D. Fernando Estébanez, el grup de teatre centre va rebre el 3r premi Compitalia Talia, i el nostre alumne de 4ESO, Victor Ros Bouché, el 1r premi Compitalia Pausanias, enhorabona a tots!


Enguany la comèdia de Plaute a la que vam assistir va ser "La DuraLexSedLex del nostre Aulularia", que per a l'alumnat de 1r de Batxillerat va tenir un interés especial, ja que la havien treballada en llatí durant el primer trimestre, com a text de lectura, perquè estem treballant amb el "Reading Latin".


Una mica cansats però amb les piles carregades vam tornar a Castelló, pensant ja en la propera edició, que els déus vulguen que puguem tornar a celebrar!