dilluns, 4 d’abril del 2011

DIVUS CAESAR

Els que conéixen el nostre departament saben que el nostre model inspirador i patró protector ha estat sempre Marc Tul·li Ciceró, fins i tot el segell del nostre departament està fet amb el seu perfil i com a lema porta les seues paraules: "ut sementem feceris, ita metes". L'estudi de la seua figura i els seus textos sempre ens ha fet tirar avant, però enguany ens hem voltat cap al diví Cèsar, i sota la seua protecció el treball dels nostres alumnes comença a donar els seus fruits. El primer en arribar ha estat el 2n premi Compitalia 2011 en la modalitat Pausanias atorgat a la nostra alumna 2n de batxillerat humanístic ELIA CERVERA FERRERES pel seu treball: "Juli Cèsar presenta De Bello Gallico". També dins del XII Certamen Compitalia en la modalitat Talía, l'argument del muntatge teatral "Procés a Juli cèsar. Anatomia d'un homicidi" que vam presentar ha girat al voltant de la figura de Cèsar, i ha valgut un 1r premi ex aequo al nostre grup Dura Lex Sed Lex. Enhorabona als nostres alumnes pel seu treball fet amb il·lusió i esforç, i al Cèsar el que és del Cèsar! 

3 comentaris:

elgreco ha dit...

Enhorabuena al centro por partida doble: a Elia Cervera, por su muy amena crónica, con referencias históricas y alusiones al estilo literario de la obra, de la presentación del De bello Gallico (muy lograda la petición de "derechos de autor" del caudillo galo Ambriorix a César, por aparecer su pueblo en la obra literaria del divino Julio);
al grupo Dura Lex Sed Lex por su premio. Tuvimos la ocasión de verles en acción y no no ha extrañado este premio, ya que la obra atesora gran calidad y los actores realizan un magnífico y meritorio trabajo.

En efecto, Mariló: Quae sunt Caesaris, reddite Caesari et, quae sunt Dei, Deo (Marcos 12, 17);
Reddite ergo, quae sunt Caesaris, Caesari et, quae sunt Dei, Deo ”. (Mateo 22, 21);
“ Reddite ergo, quae Caesaris sunt, Caesari et, quae Dei sunt, Deo ”. (Lucas 20, 25)

aunque el Caesar al que se refería Jesús no era Julio, sino Tiberio, como tú bien sabes.

Parafraseando la cita, podemos decir: Quae sunt discipulorum, reddite discipulis et, quae sunt magistrorum, magistris.

Feliciter, feliciter, feliciter!

Sofía ♥ ha dit...

CONGRATULATIONS =) !

Natalia ha dit...

¡Bien!

Después de ver la obra, ¡estaba casi cantado!

Ayer estuve en Sagunto en visita extraoficial (JAJA). Un rato sentada en el teatro romano (VACÍO COMO NUNCA LO HABÍA VISTO)contando todas las experiencias que hemos pasado en esos bancos. Este año tenéis un hito más que añadir en la ya larga lista del Matilde.

El Instituto son estos recuerdos.